روش‌هایی برای جلوگیری از داغ شدن گوشی هنگام بازی
نوشته شده توسط : امیررضا

 

به نقل از پایگاه خبری رندباز، تعداد گوشی‌های هوشمند مخصوص گیمرها در سراسر جهان رو به افزایش است. بسیاری از افراد ساعات زیادی را در روز صرف بازی با گوشی‌های هوشمند می‌کنند. این موضوع تا جایی پیش رفته که طی سال‌های اخیر، تولید موبایل‌های هوشمند مخصوص بازی در دستور کار تولیدکنندگان قرار گرفته است.

 

بازی با گوشی‌های هوشمند از زمان فراگیر شدن این گوشی‌‌ها و همچنین بازی متنوعی که هرروزه به پلی استور و یا اپل استور اضافه می‌شود  محبوب‌تر می‌شود. تولید کننده‌های اسمارت فون هم با توجه به این درخواست و علاقه‌ی بالایی که کاربران نشان داده اند، در پی ارائه‌ی بهترین نوع گوشی برای بازی کردن هستند. 

به جز  آن گوشی‌های مخصوصی که تنها برای بازی و یا به اصطلاح گیمینگ هستند نیز مدتی است که وارد بازار شده است. 

با وجود این، داغ شدن گوشی موضوعی است که به مشکلی اساسی در بین گیمرها تبدیل شده است. موبایل‌های گیمینگ که مخصوص اجرای بازی‌ها طراحی شده‌اند، سازوکارهای خاصی برای خنک‌ کردن و ایجاد جریان هوا در داخل دستگاه دارند.

 مثلاً گوشی‌های سری ASUS ROG Phone قابلیتی دارند که از طریق لایه‌های مسی در داخل دستگاه و ایجاد شبکه‌های گردش هوا به یک فن خارجی متصل شده و باعث کاهش دمای داخلی می‌شود. با وجود این ویژگی‌هایی که گوشی‌های گیمینگ دارند، بسیاری از افراد به دلیل قیمت بالای آن‌ها امکان خریدشان را ندارند و از گوشی‌های معمولی برای بازی استفاده می‌کنند.

در ادامه این مطلب به بررسی روش‌های خنک‌کردن گوشی‌های هوشمند در حین اجرای بازی می‌پردازیم.

 

بازی در حین شارژ درست است یا غلط؟



یکی از چیزهایی که باعث کاهش سریع باتری گوشی موبایل هوشمند می‌شود، اجرای برنامه‌های بازی است. در این میان، اکثر گیمرها که بازی‌های آنلاین انجام می‌دهند، نمی‌توانند در برخی مواقع حساس از بازی خارج شده و گوشی خود را به شارژ بزنند. به همین دلیل مجبورند هم‌زمان گوشی را به شارژ وصل کرده و بازی کنند.

اما باید گفت که این کار اشتباه بزرگی است. تا زمانی که گوشی موبایل به شارژر وصل است، بخش‌هایی از آن مثل مدار تغذیه و آی‌سی شارژر کاملاً درگیر شده و در این حالت دمای بخش تغذیه و آی‌سی شارژر افزایش پیدا می‌کند.

همزمان با این موضوع، دمای کلی باتری نیز بالا رفته و به‌ صورت همزمان در حال دریافت و خروج جریان است. این مسئله در نهایت موجب استهلاک شدید باتری و مدار تغذیه می‌شود. در این مواقع کاهش عمر باتری و گوشی با بالا رفتن گرما در گوشی همراه است.

بنابراین سعی کنید تا جایی که می‌توانید، در زمان اجرای برنامه بازی در گوشی هوشمند، آن را به شارژر وصل نکنید. برای صرفه‌جویی در باتری موبایل هوشمند می‌توانید زمان‌هایی که از آن استفاده نمی‌کنید، گوشی خود را بر روی حالت هواپیما بگذارید. این موضوع باعث کاهش دمای گوشی نیز می‌شود.

 

یک ترفند جالب برای گوشی‌های قدیمی‌تر 

 

در مدل‌های قدیمی‌تر گوشی‌های هوشمند ، امکان باز کردن در گوشی و دسترسی به باتری آن وجود داشت. اما در اکثر گوشی‌های هوشمند جدید، این امکان وجود ندارد و باتری آن به‌ صورت داخلی پلمپ شده است. اگر گوشی هوشمند شما از نوع قدیمی‌تر باشد، می‌توانید با اجرای یک ترفند ساده، از داغ شدن آن جلوگیری کنید.

برای این کار باید درب گوشی خود را باز کرده و یک‌لایه باریک و نازک از ورق آلومینیوم یا مس را روی گوشی قرار دهید. پس از آن دوباره در گوشی خود را ببندید. در این حالت از تمرکز حرارت در یک بخش جلوگیری شده و خروج گرما نیز همراه با بهبود خواهد بود.

بسیاری از سازندگان گوشی هوشمند مخصوص بازی، از این راه برای جلوگیری از داغ شدن گوشی استفاده می‌کنند. 

بستن تمام برنامه‌های باز و بدون استفاده

 

قابلیتی که در سیستم‌عامل ویندوز وجود دارد، این است که در هنگام بازی می‌شود سخت‌افزارهای دیگر را در زمان اجرای بازی ضعیف کرد و کل تمرکز قدرت پردازشی سیستم را روی بازی معطوف کرد. این امکان در گوشی‌های هوشمند وجود ندارد. اما یک راه‌ حل مشابه دارد که تا حد زیادی باعث کاهش توان حرارتی می‌شود.

در اکثر گوشی‌های هوشمند از جمله محصولات شرکت سامسونگ، برنامه‌هایی وجود دارد که برای بهبود وضعیت سخت‌افزاری استفاده می‌شوند. کاربران از طریق این نرم‌افزارها می‌توانند حافظه کش را حذف کرده و برنامه‌های اضافی رم را ببندند.

مثلاً برنامه Device Care یا Cooler Master از اپلیکیشن‌هایی هستند که می‌توان بدین منظور از آن‌ها استفاده کرد. این اپ‌ها برنامه‌هایی که بار سنگینی را بر دوش بخش سخت‌افزاری گوشی می‌اندازند شناسایی کرده و آن‌ها را می‌بندند.

با وجود تفاوت در نام و ظاهر این برنامه‌ها، همه آن‌ها عملکرد یکسانی داشته و با هدف مشابهی عمل می‌کنند؛ بنابراین توصیه می‌شود قبل از اجرای برنامه‌های بازی، کلیه برنامه‌های اضافی را ببندید و از اپلیکیشن‌های مشابه برای آزادسازی بخش سخت‌افزاری استفاده کنید. این موضوع به کاهش دمای گوشی کمک فراوانی می‌کند.

کاهش نور و کاهش اپلیکیشن‌ها

 

با کاهش نور صفحه‌نمایش گوشی، می‌توان به کاهش مصرف انرژی و در نتیجه کاهش حرارت ایجاد شده در زمان بازی کمک کرد. پس تا جایی که می‌توانید نور ال‌سی‌دی گوشی را به صورتی تنظیم کنید که موجب کاهش حرارت گوشی شود.

مسئله مهم دیگر این است که اپ‌های اضافی گوشی که از آن‌ها استفاده نمی‌کنید را پاک کنید. این برنامه‌ها بعد از نصب، منابع زیادی از گوشی را به اشغال خود درمی‌آورند. اتصال دائمی این اپلیکیشن‌ها به شبکه اینترنت و استفاده از منابع سخت‌افزاری تا حد زیادی باعث مصرف باتری گوشی می‌شود.

استفاده از فن‌های خنک‌کننده

 

در این روزها به دلیل افزایش تعداد قابل‌توجه گیمرها، شرکت‌های سازنده شروع به تولید تجهیزات جانبی گوشی‌های مخصوص موبایل کرده‌اند. یکی از این تجهیزات فن‌هایی هستند که به‌منظور تهویه بهتر و خروج گرما از گوشی در هنگام بازی طراحی شده‌اند.

شما می‌توانید پایه‌های خنک‌کننده را در هر فروشگاه لوازم جانبی موبایل تهیه کنید. این محصولات با یک یا دو فن، پشت‌گوشی نصب شده و گرمای ساطع شده از گوشی را از طریق گردش هوا در پشت‌گوشی از موبایل دور می‌کند.

استفاده از این پایه‌ها خنک‌کننده تا حد زیادی به تنظیم دمای گوشی کمک می‌کند. در آخر به گیمرها و کاربران گوشی هوشمند توصیه می‌شود که در زمان اجرای بازی‌های گرافیکی اگر حرارت گوشی به طرز چشمگیری بالا رفت، آن را مدتی در جای خنکی قرار داده  و به آن استراحت بدهید.



منبع: سایت خرید و فروش سیم‌ کارت رندباز





:: برچسب‌ها: گوشی موبایل , گوشی گیمینگ , گیمینگ , داغ کردن گوشی حین بازی , جلوگیری از داغ شدن گوشی , رندباز ,
:: بازدید از این مطلب : 659
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 15 فروردين 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: